גרסה לגולשים עם מוגבלויות גרסה לגולשים עם מוגבלויות
הסל נשמר ל 00:00 דקות

קופת !BRAVO

  • לתשלום: 3221* או 072-275-3221
  • א׳-ה׳ 8:00-21:00, ו׳ 8:00-15:00, ש׳ 8:00-21:00
הצגות

תיאטרון גשר - אבות ובנים

ארכיון תאריך: 30 ינואר 2020

משך: שעה ו-50 דקות

בתל אביב הצגה בשפה העברית עם כתוביות ברוסית.
שימו לב! הצופים שרכשו כרטיסים לפני שורה 6, לא יוכלו לקרוא את הכתוביות על המסך.



על פי ספרו של איוון טורגנייב
עיבוד, בימוי, עיצוב במה: יחזקאל לזרוב
עיצוב תאורה: נדב ברנע
עיצוב תלבושות: אלין לזרוב
תכנון והפקת במה: זוהר שואף
מוזיקה: "LA FEMME", פרדריק שופן, Уlafur Arnalds
עיצוב סאונד: מיכאל וייסבורד
עוזר במאי לשפה ודיבור: יוני לוקאס
בימוי וידאו: יחזקאל לזרוב
עיצוב וידאו: רן סלוין
תכנון והפעלת וידאו: נמרוד צין
עוזרת במאי: אירנה אורלוב

משתתפים: מיקי לאון, אלון פרידמן, ישראל (סשה) דמידוב, דורון תבורי, נטע שפיגלמן, רוני עינב, בוריס אחנוב, ליליאן רות, פירה קנטר, טלי אוסדצ'י, יבגני טרלצקי, פאולו א. מואורה


הפער הבין-דורי מעסיק את כל ההורים והילדים בכל הזמנים, אבל באמצע המאה ה-19, כאשר הסופר הרוסי הגדול איוון טורגנייב כתב את יצירתו המפורסמת "אבות ובנים", הקונפליקט הזה היה חריף במיוחד. התקופה היתה תקופת צמיחתה של תנועת הניהיליזם – למעשה, היצירה של טורגנייב היא שהפכה את המונח "ניהיליזם" פופולרי ברוסיה. הבנים – הדור הצעיר – בזו למוסכמות החברתיות שהיו קודש מבחינת אבותיהם. הצעירים שאפו לעולם טוב יותר, צודק יותר, שוויוני ונטול צביעות והתחסדות. בדרך רמסו "הבנים", שהתנקזו ברומן לדמותו של יבגני בזארוב, את הרומנטיקה שהיתה נר לרגלי הוריהם – ולמעשה התכחשו לרגשות בכלל. במקומם העריצו הניהיליסטים את המדעים ואת הניתוח השכלתני, התועלתני של המציאות.
העיבוד והבימוי של יחזקאל לזרוב לספר שהפך לאבן דרך בהיסטוריה של המחשבה המודרנית זוכה לשבחים מקיר לקיר. השימוש בתנועה, באמנות הווידאו (שאותה לזרוב ביים בעצמו), וכן בתאורה (נדב ברנע) ובתלבושות (אלין לזרוב) הוא מוקפד, חכם, יצירתי ומוסיף עומק ונפח להצגה. גם המשחק של הנבחרת הנהדרת מקבל ביקורות מעולות. בראש צוות השחקנים מיקי לאון בתור בזארוב, אלון פרידמן כחברו הטוב ארקדי קירסנוב, סשה דמידוב כאביו, ניקולאי קירסנוב, ודורון תבורי על תקן דודו פאוול קירסנוב הנכנס להתנגשות חזיתית עם בזארוב. גם הקאסט הנשי מרשים – נטע שפיגלמן היא אנה סרגייבנה, מושא אהבתו הכבושה של בזארוב, ורוני עינב היא קטיה, אהובתו של ארקדי.
"'אבות ובנים' היא הצגה מעוררת מחשבה ורגש. היא מומלצת לכל קהל, אך בעיקר למי שמתעניין בפרקטיקה של טיפול בימתי ב"רעיונות גדולים", והפיכתם להצגה עם דימויים מתפתחים, הצגה פיזית ואפקטיבית, שיוצרת אלכימיה תיאטרלית מקורית מאוד". (ננו שבתאי, "הארץ")

גילית שגיאת כתיב? סמן טקסט באמצעות העכבר ולחץ Ctrl+Enter